Orfeó Valencià

Sota el seu antic nom, Orfeó Navarro Reverter, es presenta a València el 1972 de la mà de Jesús Ribera Faig. El seu director des de 1986 és Josep Lluís Valldecabres i Jesús Debón el principal pianista repetidor acompanyant.

El seu repertori aborda obres i autors des del Renaixement fins als nostres dies, amb especial presència d’autors valencians i estrenes absolutes: Les trobes en lahors de la Verge Maria d’Amand Blanquer; La famosa representación de la Asunción de Nuestra Señora a los Cielos de Matilde Salvador; Les Veus de la Frontera d’Arcadi Valiente; Fra Pere el Descalç de Francesc Estévez, etc.

Ha col·laborat amb les principals orquestres valencianes i espanyoles, així com amb The Academy of Saint Martin in the Fields, Orquestra de l’Acadèmia de Santa Cecília de Roma, etc.

Destaquem entre les seues interpretacions: Come Ye Sons of Art de PurcellDettingen Te Deum Messiah (Händel)Magnificat Johannes-Passion de BachNelson Mass Die Schöpfung de Haydn; Requiem de Mozart; 9a Simfonia de Beethoven; Missa en sol major de Schubert; Jesu meine freude de Mendelssohn;  Sept dernières paroles du Christ en croixde Franck (estrena a Espanya); L’enfance du Christ de Berlioz; Carmen, de Bizet; Messa da Requiem i Aida de Verdi; Ein Deutsches  Requiem Nänie de Brahms; Stabat Mater de Rheinberger; 1a Simfonia de Scriabin; Requiem de Fauré; Tercera i Huitena Simfonia de Mahler; Daphnis et Chloé de Ravel; Symphony of Psalms de Stravinsky; Flos Campi y Fantasia on Christmas Carols de Vaughan Williams; The Planets de Holst; Carmina Burana d’Orff; Mass of the Children, de Rutter (estrena a Espanya); Gloria de Jenkins, Misa a Buenos Aires de Palmeri, Sacred Concert, d’Ellington, etc.

Entre les seues representacions escèniques: Atlàntida de Falla i Carmina Burana d’Orff (Fura dels Baus); Tosca i Madama Butterfly de Puccini (Festival Puccini de València); Marina d’Arrieta; Aman i Requiem (Centre Coreogràfic i Ballet de TGV), Les Veus de la Frontera d’A. Valiente i text de Manuel Molins, Fra Pere el Descalç de F. Estévez i text de Lluís Fornés.

Entre les seues gravacions: Atlàntida de Falla (Audivis) i Retaule de Nadal (Anacrusi) amb Spanish Brass Luur Metalls.

Interpreta anualment des de la seua fundació la Ronda i el Retaule de Nadal (Fundació Bancaixa).

Des de l’inici en 2004, l’Orfeó apadrina l’Orfeó Valencià Infantil (OVI).

Una versió més extensa del currículum pot trobar-se en aquest enllaç