Orfeó Valencià

Es presenta a València el 1972 de la mà de Jesús Ribera Faig. El seu director des de 1986 és Josep Lluís Valldecabres.

El seu repertori aborda obres i autors representatius de la música coral des del Renaixement fins als nostres dies, amb especial presència d’autors valencians i estrenes absolutes: Les trobes en lahors de la Verge Maria d’Amand Blanquer; La famosa representación de la Asunción de Nuestra Señora a los Cielos de Matilde Salvador, Les veus de la frontera d’Arcadi Valiente, Fra Pere el descalç de Francesc Estévez, etc.

Ha col·laborat amb les principals orquestres valencianes, així com amb The Academy of Saint Martin in the Fields, Orquestra de l’Acadèmia de Santa Cecília de Roma, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya,  Joven Orquesta Nacional de España, etc.

Destaquem entre les seues interpretacions: Come Ye Sons of Art de Purcell; Dettingen Te Deum i Messiah de Händel; Magnificat i Johannes-Passion de Bach; Nelson Mass i Die Schöpfung de Haydn; Requiem de Mozart; 9a Simfonia de Beethoven; Missa en SolM de Schubert; Jesu meine freude de Mendelssohn; Sept dernières paroles du Christ en croix de Franck (estrena a Espanya); L’enfance du Christ de Berlioz; Carmen de Bizet; Messa da Requiem i Aida de Verdi; Ein Deutsches Requiem i Nänie de Brahms; Stabat Mater de Rheinberger; 1a Simfonia de Scriabin; Danses Polovtzianes de Borodin; Missa en ReM i Te Deum de Dvorák; Requiem de Fauré; Tercera i Huitena Simfonia de Mahler; Daphnis et Chloé de Ravel; Symphony of Psalms de Stravinsky; Flos Campi i Fantasia on Christmas Carols de Williams; The Planets d’Holst; Carmina Burana d’Orff; Mass of the Children de Rutter (estrena a Espanya); Gloria de Jenkins; Misa a Buenos Aires de Palmeri; The Sacred Concert d’Ellington, etc.

Entre les seues representacions escèniques: Atlàntida de Falla (Festival Internacional de Granada) i Carmina Burana d’Orff (ADDA-Fura dels Baus); Tosca i Madama Butterfly de Puccini (Festival Puccini de València); Marina d’Arrieta; Aman i Requiem (Centre Coreogràfic i Ballet de TGV); Fra Pere el descalç de F. Estévez amb text de Ll. Fornés (Ajuntament d’Altea), Les Veus de la Frontera d’A.Valiente amb text i direcció de M. Molins (Palau de la Música de València), etc.

Entre les seues gravacions: Atlàntida de Falla (Audivis), XXV Aniversari (Duplival) i Retaule de Nadal (Anacrusi) amb Spanish Brass Luur Metalls.

Interpreta anualment des de la seua fundació Retaule de Nadal i la Ronda (Fundació Bancaixa). Posseeix el màxim guardó en el I Concurs de Cors Ciutat de Budapest, així com la distinció Institució Insigne de la Música Valenciana.

Apadrina des de la seua fundació en 2004 l’Orfeó Valencià Infantil (OVI).

Una versió més extensa del currículum pot trobar-se en aquest enllaç