Orfeó Valencià Infantil (OVI)

ORFEÓ VALENCIÀ INFANTIL, OVI

En 2004 naix l’Orfeó Valencià Infantil (OVI) per iniciativa d’uns membres de l’Orfeó Valencià especialistes en educació musical. 

Ha interpretat Carmina burana de Carl Orff; Carmen de Georges Bizet; Un concert desconcertant de Ros Marbà; The Sacred Concert de Duke Ellington, amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (Cristòbal Soler), Master’s Symphony Orchestra (Alexis Calvo), Jove Orquestra Nacional de Catalunya & Lluís Vidal Trio (Manel Valdivieso) i Sedajazz Big Band (Perico Sambeat), respectivament. 

Sota la direcció de Basilio Astùlez, participa en el taller coral Water Music Songs a Parnü (Estònia-Europa Cantat Junior 2011) En 2012 presenta el llibre-CD Cantovicòrum Iubilo (Ed. Bromera), on interpreta un recull de cançons originals de Josep Lluís Valldecabres amb acompanyament instrumental de Jesús Debón, sobre poemes de Marc Granell, Olga Xirinacs, Josep Ballester…, i il·lustracions originals de Manuel Boix (XLVII Fira del Llibre de València)

Participa a Corearte 2013 (David Azurza i Basilio Astúlez). A Bergen (Noruega) actua a la Grieg Academy (Europa Cantat Junior 2014) 

En 2015 actua a Solingen i a la Catedral de Colònia (Alemanya), convidat pel Chor Akademie Bergisch-Land (Solingen)

En 2016 participa en el Festival Internacional de la Toscana; al taller de Corearte (amb Sanna Valvanne i Oriol Castanyer) i també interpreta Mass of the Children, de John Rutter amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, sota la direcció d’Hilari García. 

En 2017, al Palau Sant Jordi de Barcelona participa en el 50 Trobada del SCIC (Pep Prats i Josep Vila); a Lyon participa en el taller coral Rainbow of songs from Eastern Europe to North America sota la direcció de Zimfira Poloz (Europa Cantat Junior 2017) i al Festival L’Empordà Canta (Torroella de Montgrí)

A l’ADDA d’Alacant i al Palau de la Música de València interpreta la 3a. Simfonia de Gustav Mahler amb l’Orquestra de València, sota la direcció de Yaron Traub. 

En 2018 actua en l’homenatge al poeta Marc Granell (Els versos de Marc en escena) i a L’Alguer (Sardenya), de la mà de la Coral Matilde Salvador d’aquella ciutat, en l’any del centenari del naixement de la nostra compositora castellonenca. 

En 2019 actua a la LIV Fira del Llibre de València, a la XVIII Trobada de Cors (Vila de L’Eliana-FECOCOVA) i a la ciutat de Lisboa (Lisboa Cantat)

En 2020, a València, comparteix escenari al Palau de Congressos, convidats pels Petits Cantors de Viena, sota la direcció del seu mestre M. Cagnin.

En 2021, a València, interpreta el Concert de Nadal dels Amics del Museu de Belles Arts.

En 2022, a València, participa amb l’Orfeó Valencià i l’orquestra Músics per la Pau en un concert extraordinari a benefici d’Ucraïna. Viatja a Vaison-le-Romaine i participa en el Festival Choralies 2022.

Des del seu inici són freqüents tallers, intercanvis i encontres corals (Penedès, Teruel, Segovia, Pamplona, Banyoles, Cuernavaca, Begues, Solingen, Sentmenat, Benissa, Orba, Sant Cugat, Igualada, etc.)

És membre de les federacions Valenciana de Cors (FECOCOVA), així com de l’europea EUROPA CANTAT.

Segueix l’OVI al Facebook

Segueix l’OVI a YouTube