ECO Orfeó Valencià Convocatòria

Posted by admin

L’altre dia em trobava corregint uns textos que havia finalitzat unes setmanes arrere i, no sé per què, un d’ells em va cridar l’atenció; hi era una mena d’homenatge, dins d’un context molt concret, a una persona, poc coneguda, és cert, però d’una importancia capital per al seu moment, per al seu poble, i, a més, per a la resta de pobles arreu el món. Estic referint-me a Hildegarda de Bingen que, per a ser poques coses, va ser només: compositora, escriptora, filòsofa, científica, naturalista, metgesa, polímata, abadesa d’un convent, mística, lideresa monacal i, per a acabar-ho d’apanyar, també va ser profetissa. Tot això, a més de santa, però allò de santa ho va ser desprès d’haver faltat; la resta ho va ser en vida. Però, per damunt de tot, va ser dona, dona a un moment i un espai al qual la vida hi era bàsicament, masculina.

El mateix que Maria, la germana del Moisès, a la qual se li atribueixen algunes parts ni més ni menys, que del llibre del Gènesis, el primer llibre de la Bíblia. O l’anònima autora del Cantar dels Cantars, un del passatges més lírics i més encisadors de la mateixa obra sacra.

La historia s’ha escrit, des del primer moment, en clau femenina, tot i que hui, al segle anterior i a l’anterior de l’anterior i a tots els que hi ha hagut abans d’aquests, existixen o han existit bèsties que no mereixen la denominació de sers humans, que s’empenyen o s’han empenyat, amb la força de la violencia, la sang i la mort, en que no siga així.

Però deixem això, familia, perquè aquest escrit, per damunt de tot, ha de ser joiós, ja que ens convoca a una nova sessió de l’ECO que ha de tindre lloc el pròxim dijous 6 de febrer, a l’hora i lloc acostumats i que, naturalment, no us podeu perdre.

EQUIP ECO