DIFUSIÓ ORFEONISTES: Salutacions!!

Posted by admin

Benvolgudes i benvolguts orfeonistes,

Ja fa 70 dies des de l’ultim assaig. Aquest confinament s’ens està fent molt llarg i tots ens cantem damunt, jo la primera. Per això, i perquè ja estem en la fase de desescalada, ens hem començat a preguntar com i quan podria ser la tornada.

La junta i el mestre ens hem reunit fa uns dies, i l’hem pegat voltes al tema. És indubtable que el primer ha de ser la nostra salut i la prevenció, i mentre no es puguen garantir, no tornarem al local d’assajos. Però també he de dir-vos que estem impacients, i com nosaltres tot el món musical, i hem rebut algunes propostes interessant: una Novena de Beethoven per a desembre, els projectes amb Cristòbal i AIDO, el requeim de Verdi ajornat…

Això ens fa goig, però també activa les nostres alertes, perquè per a cantar cal assajar, i de nou tornem a la premissa principal: la prevenció de la salut.

En aquestes cavil·lacions ens trobem, però per ara hem pensat alguna alternativa per a començar des de casa, amb l’ajuda de les noves tecnologies, i potser, a la tornada de l’estiu, puguem combinar-les amb xicotets grups d’assaig…

El mestre ens proposa un repertori a estudiar prèviament per nosaltres, amb obres extraordinàries a 8 veus, pensant també la possibilitat de treballar per grups més reduïts (entre 8-10 persones) quan siga possible amb la màxima seguretat presencial i també de forma telemàtica en alguns aspectes (via Zoom, Meet, etc.). Ja anirem informant.

Les partitures estan ja penjades en el Repertori 2020 del web/interna de l’Orfeó. Acompanya a la partitura musical una FITXA amb informació i enllaços vinculats (notes, biografies, referències interpretatives de qualitat, anècdotes, etc.) que el mestre ha preparat amb molta cura i amb la seguretat que es cantareu damunt en sentir-les i llegir-les.

Us adjunte les fitxes, també inserides en les partitures penjades.

Juntament amb aquestes obres no podem deixar molt lluny la partitura de la 9a Simfonia de Beethoven ni el Requiem de Verdi, per les raons que vos comentava.

Finalment, vos anime a seguir a l’Orfeó en xarxes socials: Youtube, Instagram, Facebook, Twitter, on trobareu penjats els vídeos del «tríptic del confinament», així com el repte #BeethovenDesdeCasa, i altres iniciatives, informacions, records, efemèrides… que publiquem amb la intenció de mantindre la nostra proximitat social, encara que ens obliguen a la distància física. Aprofite per donar les gràcies a tots els i les orfeonistes que participen tècnicament per a que tot açó es puga dur endavant

Ànim, tot passarà i tornarem a cantar!!

Amb l’esperança de retrobar-nos prompte i amb una salut de ferro, us envie una forta abraçada digital i musical.

Francisca

ELGAR_Lux Aeterna_1161_fitxa.pdf

LOTTI_Crucifixus_1160_fitxa.pdf

MENDELSSOHN_Richte mich, Gott_0920_fitxa.pdf

PEARSALL_Lay a garland_0549_fitxa.pdf